tiistai 29. tammikuuta 2019

Mitä tehdä kun tuntuu että kasvojen iho on pari numeroa liian pieni?




Kun pakkanen paukkuu ja lunta tuivertaa aamusta iltaan iho joutuu oikein kunnon koetukselle. Mun iho on aina ollut todella kuiva, joten aina talvisin joudun käyttämään ihan superkosteuttavia ja ravitsevia tuotteita. Onneksi tykkään läträillä kaikenmaailman öljyillä ja voiteilla. Ei ole mitään niin ärsyttävää fiilistä kuin se kun nassu kiristää koko päivän meikin alla ja iho alkaa hilseillä. 
Mun ihon pelastajat löytyy ylläri ylläri Kiehl’siltä! 

Vaikka mä kosteutan mun ihoa päivittäin niin eilinen lumimyräkkä sai mun ihon taas kesimään ja janoamaan jotain ekstraa. 
 Onneksi oli vapaapäivä niin sain pitää nassulleni oikein naamiobileet! Tähän pakkasen puremaan ihoon tehoaa mulla parhaiten Kiehl’sin Ultra Facial Overnight Hydrating Masque. Vaikkakin tuote on tarkoitettu yön yli käyttöön mä lätkin sitä näillä keleillä kasvoilleni aina kun mulla ei oo meikkiä. Eli sellaisina vapaapäivinä kun ei ole mitään menoja olen melkein koko päivän naamio kasvoilla. 
Eilen sain lisätä naamiota varmaan viisi kertaa kun iho vain imaisi itseänsä kaiken kerta toisensa jälkeen. Hurjaa!



Naamion poistan vain kasvoveteen kostutetulla vanulla, etten vain kuivattaisi sitä turhalla veden kanssa läträämisellä. 
Naamion jälkeen levitän iholle hoitonesteen, seerumin ja TUHDIN kerroksen rauhoittavaa ja ravitsevaa Centella Sensitive Cica-Creamia. Tää tuote on aivan bueno näille keleille! Se korjaa, ravitsee ja suojaa herkistyvää kuivaa ihoa. 
Mä en todella mee ihan oppikirjan mukaan näissä käyttöohjeissa, en määrän tai vaikutusaikojen kanssa, mutta nämä tuotteet toimii mulle tällä tavalla, niin miksi en tekisi niin. 

Muistakaa ettei kosteuttavien tuotteiden kanssa tarvitse mennä niin pilkun tarkasti ohjeiden mukaan, jos jokin tuntuu toimivan sinun ihollasi jollain toisella tavalla niin GO FOR IT! Kun iho on hyvin kosteutettu on se myös paljon vastustuskykyisempi ja silloin iho toimii parhaiten.

maanantai 21. tammikuuta 2019

17 things You didn’t know about me




  1. Rakastan pitää auton istuinlämmitintä päällä myös kuumimmilla kesähelteillä. Mun mielestä on ihanaa kun penkki on lämmin, ellei jopa kuuma.
  2. Kun puen housut tai kengät jalkaan, laitan aina ensin vasemman jalan lahkeeseen/kenkään. En tiedä miksi. 
  3. Ostan usein vieraskielisiä lehtiä ihan vain katsoakseni kuvia. On myös hauska huomata kuinka sitä tekstien seasta löytääkin sanoja jotka ymmärtää.
  4. Kotona käytän aina kaikista kamalimpia, mutta ah niin mukavia vaatteita. Niissä on usein reikiä ja reippaasti nukkaa. Mieheni ei ehkä osaa arvostaa näitä kauhtuneita hirvityksiä ihan yhtä paljon kun minä.
  5. Olen aikamoinen kirjoitusvirhehaukka. Tosin omalle tekstilleni ja virheille olen lähes sokea. Olen lähestulkoon varma että pelkästään tässä lyhyessä postauksessa on useaita kirjoitusvirheitä, mutta kuka nyt omia virheitään näkisi, saatika myöntäisi. :)
  6. Rakastan lukea kaikenlaisten pakkausten etikettejä.
  7. Olen yösiivooja. Saan aina suurimman siivousvimman silloin kun pitäisi jo painaa pää tyynyyn.
  8. Olen haka prosenttilaskuissa. Toki voisin vain myöntää että olen siis käynyt liian usein alennusmyynneissä. :)
  9. Mulla pitää aina olla varastossa tiskirättejä, pesusieniä ja vanulappuja, koska en kestä jos ne pääsisivät loppumaan.
  10. Mä käytän joka ikinen päivä korkeaa aurinkosuojaa kasvoilla. Kyllä, talvellakin.  
  11. Mä en juo kahvia, ikinä.
  12. Kun olen yksin lenkillä koiriemme kanssa juttelen niille ruotsiksi. Se on hauskaa! Eikä haittaa vaikkei kielioppi olekaan ihan on point.
  13. Mä saan kiksit siivoamisesta. Samaan syssyyn voin myöntää että mun mielestä on ihan parasta käydä pesuaineostoksilla. Niitä on jo aikamoinen valikoima siivouskomerossa.
  14. Mä en oo ikinä katsonut yhtäkään Star Wars leffaa, enkä kyllä ikinä ajatellut korjaavani tätä tilannetta. Kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta. En aio yrittää väkisin innostua.
  15. Kaupassa huomaan usein jääväni ”nyppimään” hyllyjä, eli vetämään tuotteita hyllyjen etuosaan.
  16. Jostain syystä tykkään katsoa Huutokauppakeisari-ohjelmaa.
  17. Jos mut herättää päiväunilta, niin kannattaa varautua että olen vihainen kuin ampiainen. 







Samastuitko tai myönnätkö tekeväsi joitain näitä samoja juttuja? 😅



sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Missä mennään hääsuunnitteluissa?


Häihin on aikaa reilut seitsemän kuukautta ja suunnittelut on jo täydessä käynnissä.
To do- listalla on vielä monta kohtaa, mutta aika hyvin ollaan jo saatu hoidettuakin. 
Juhlatilahan meillä oli varattuna jo viime vuoden alussa, mutta muutamastakin syystä se ei tuntunut meidän paikalta. Pidimme tilan varattuna, jos parempaakaan ei löytyisi. Löysimme kuitenkin ihan täydellisen juhlatilan aivan Helsingin keskustasta! Toivoimmekin että saisimme järjestää jäämme rakkaassa kotikaupungissamme, emmekä siitä olleet valmiita tinkimään. 
Meidät vihitään Kallion kirkossa, joka on meidän kotikirkomme. Pappia tai kanttoria ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta siitä en turhia stressaile, ne järjestyy kyllä. Varaus kirkkoon on kuitenkin tehty. Kanttorin tapaamisen myötä selvinnee sitten myös kirkossa soitettavat musiikitkin. Musiikista meillä toki on jo toiveita, mutta jää kanttorin päätettäväksi soittaako hän niitä, ne kun ei ihan klassista kirkkomusiikkia ole. 

Vuokraamamme juhlatilan kautta järjestyy catering, joten sekin on jo hoidossa.
Toki menu-vaihtoehtoja on muutama, joten se valinta pitää vielä tehdä. Ainoastaan karkkibaarin namit ja alkoholitarjoilu pitää hoitaa itse. 
Musiikki on meille molemmille äärimmäisen tärkeää ja halusimme ehdottomasti live-musiikkia. Bändin valinta ei tuottanut vaikeuksia, häihimme tulee viihdyttämään bändi missä miehenikin soittaa. Toki hääpäivänä Tero ei kyllä ihan koko illaksi pääse lavalle. Haha! Bändin lisäksi kokoamme Spotifyyn hääsoittolistan, mihin kokoamme meille ja vieraillemme tärkeitä kappaleita.

Valokuvaajakin on jo valikoitunut. Tämäkin on sellainen asia mistä emme suostuneet tinkimään. Valokuvat ovat ikuisia, joten niiden onnistuminen on tärkeää. Viralliset potrettikuvat tullaan ottamaan Kalliossa ja kuvauksiin osallistuu myös meidän rakkaat koirat. 


Suurinta päänvaivaa näyttää tuotavan yllättäen minun pukuni!! 
Olen löytänyt pari todella hyvää vaihtoehtoa, mutta molemmista löydän hyvät ja huonot puolet. Haluaisin löytää mekon mistä en löydä huonoja puolia!
Vielä en aio panikoida, ehdin kyllä löytää sen täydellisen mekon. Yritän saada mekon tilattua nyt alkuvuodesta. Visio on selkeä, se helpottaa. 
Sormukset aiomme teetättää ja nekin on jo suunniteltu. Minulle tulee kaksi sormusta, kihlasormukseni molemminpuolin. Terolle valikoitui hyvinkin miehekäs titaania ja valkokultaa oleva rouhean leveä sormus.

Kevään aikana  tilaamme ja lähetämme kutsut vieraillemme. Vielä pitäisi lyödä lukkoon että millaiset kutsut ovat ja mitä niihin kirjoitetaan. Vistaprint nimistä yritystä on kehuttu kovasti ja sieltä löytyikin kauniita vaihtoehtoja. Todennäköisesti päädymme tilaamaan kutsumme sieltä. Save the date -kortteja emme aio lähettää. En koe sen olevan tarpeellista kun kaikki vieraat tulevat pääkaupunkiseudulta ja iso osa vieraista tietää hääpäivämme jo nyt. 

Hääkukiksi meille tulee ainoastaan punaisia ruusuja. Ei muuta. En ole mikään maailman suurin kukkafani, mutta punaiset ruusut saavat minut aina hyvälle tuulelle. Ne on kauniita, arvokkaita ja ajattomia. Sopivat häihimme täydellisesti. Muita koristeluita meidän häihimme tulee aika vähän. Yksinkertainen ja minimalistinen koristelu on meidän makuun. 




Hieman olen naureskellut itselleni siinä että mulla on kolme erilaista wedding organizeria, jotka on ollut siis AIVAN PAKKO hankkia koska ne helpottaa häiden suunnittelua niin paljon. Organizer löytyy tästä taloudesta niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin. Eihän sitä tiedä vaikka sitä haluaisi hypätä kielikylpyyn ja kirjoittaa kaikki samat asiat kolmella eri kielellä.... No, yhteenkään niistä en ole kirjoittanut vielä sanaakaan! En millään kielellä. Ainoa mihin olen kirjoittanut kaiken häihimme liittyvän on omatekemäni ”Wedding stuff” -vihko. Jotenkin se on kuitenkin osoittautunut parhaimmaksi näistä plannereista.
Sinne olen leikellyt häälehdistä kaikkia kivoja ideoita, tehnyt suunnitelmat hääpuvuistamme, sormuksista ja toki listannut matkan varrelta hyviä vinkkejä juhlatiloista, catering-yrityksistä ym. 

Hääyöksi menemme hotelli Lilla Robertsiin. Se on jotenkin niin lämminhenkinen ja tunnelmallinen paikka. Heidän häähuonepaketti oli hyvinkin kattava. Myöhäinen huoneenluovutus (klo 16) sinetöi päätöksemme. 

Voih, niin villiä että nyt on jo meidän häävuosi ja aika tulee menemään aivan hurjaa vauhtia eteenpäin. Kohtahan sitä jo astellaan alttarille!
Onkos siellä ruudun toisella puolella tämän vuoden morsiamia tai sulhasia? Millä mallilla teillä on valmistelut? 💍




keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Kaksi tavoitetta vuodelle 2019

Uusi vuosi on startannut ja on taas lupauksien ja elämänmuutosten aika! Eikö?
Mä en lähde sen suurempia lupauksia tekemään, mutta pari ihan arkielämää helpottavia asioita olen asettanut itselleni tavoitteeksi.




Ensimmäinen niistä on mun unettomuuden voittaminen. Oon jo pitkään kärsinyt aika pahasta unettomuudesta. Mun unettomuus on jatkuvaa ja joudun usein selviämään päivästä vain tunnin tai kahden yöunilla. Se ei paljoa naurata. Ei naurata silloinkaan kun huomaa että koko viikkoon unta mahtuu vajaa viisitoista tuntia. Kaikista vähiten naurattaa keskellä yötä kun kaikki kikka kolmoset unen saamiseksi on jo kokeiltu etkä voi enää mitään muuta tehdä kuin itkeä.
Mä todella toivon et pääsisin pian irti näistä uniongelmista. Unettomuus on usein monen asian summa, joten alan paneutumaan tähän nyt ihan täysillä!
Jos jotain hyötyä unettomuudesta pitää kaivaa, niin olen aika hyvin oppinut tunnistamaan ne suurimmat syyt mitkä mua valvottaa. Suurinta osaa mua valvottavista asioista oon jo onnistunut välttelemään, mutta joihinkin niistä en ole vielä löytänyt helpotusta. Niihin aion löytää ratkaisun tänä vuonna!

Toinen asia mikä on mun tavoite tälle vuodelle on tavaran karsiminen kotoolta ja sitä myötä myös uuden ostamisen vähentäminen.
Tavaroiden karsimista oon tehnyt jo aika pitkään, mutta tänä vuonna aion päästä siihen ettei kaapeissa pyöri mitään ylimääräistä. Se helpottaa arkea, kun kaikella on oma paikka eikä kaapeista vyöry tavaraa ulos kun avaat oven.
Tavaran karsimisesta tulee jotenkin tosi ”puhdas” olo. Kun koti on järjestyksessä niin tuntuu kuin muutenkin elämän langat olisi paremmin käsissäsi. Eikä sitä tiedä vaikka sekin auttaisi unen saantiinkin! 🤔

Ihanat juustoiset kuvat on meidän uuden vuoden juhlista. Puolivahingossa meille on syntynyt traditio järjestää NYE- juhlat meidän kotona parhaimpien ystäviemme kanssa. Vuoden ehdoton kohokohta! 
Miten teidän vuoden vaihde sujui? Teitkö sinä lupauksia tai tavoitteita alkaneelle vuodelle?