sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Missä mennään hääsuunnitteluissa?


Häihin on aikaa reilut seitsemän kuukautta ja suunnittelut on jo täydessä käynnissä.
To do- listalla on vielä monta kohtaa, mutta aika hyvin ollaan jo saatu hoidettuakin. 
Juhlatilahan meillä oli varattuna jo viime vuoden alussa, mutta muutamastakin syystä se ei tuntunut meidän paikalta. Pidimme tilan varattuna, jos parempaakaan ei löytyisi. Löysimme kuitenkin ihan täydellisen juhlatilan aivan Helsingin keskustasta! Toivoimmekin että saisimme järjestää jäämme rakkaassa kotikaupungissamme, emmekä siitä olleet valmiita tinkimään. 
Meidät vihitään Kallion kirkossa, joka on meidän kotikirkomme. Pappia tai kanttoria ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta siitä en turhia stressaile, ne järjestyy kyllä. Varaus kirkkoon on kuitenkin tehty. Kanttorin tapaamisen myötä selvinnee sitten myös kirkossa soitettavat musiikitkin. Musiikista meillä toki on jo toiveita, mutta jää kanttorin päätettäväksi soittaako hän niitä, ne kun ei ihan klassista kirkkomusiikkia ole. 

Vuokraamamme juhlatilan kautta järjestyy catering, joten sekin on jo hoidossa.
Toki menu-vaihtoehtoja on muutama, joten se valinta pitää vielä tehdä. Ainoastaan karkkibaarin namit ja alkoholitarjoilu pitää hoitaa itse. 
Musiikki on meille molemmille äärimmäisen tärkeää ja halusimme ehdottomasti live-musiikkia. Bändin valinta ei tuottanut vaikeuksia, häihimme tulee viihdyttämään bändi missä miehenikin soittaa. Toki hääpäivänä Tero ei kyllä ihan koko illaksi pääse lavalle. Haha! Bändin lisäksi kokoamme Spotifyyn hääsoittolistan, mihin kokoamme meille ja vieraillemme tärkeitä kappaleita.

Valokuvaajakin on jo valikoitunut. Tämäkin on sellainen asia mistä emme suostuneet tinkimään. Valokuvat ovat ikuisia, joten niiden onnistuminen on tärkeää. Viralliset potrettikuvat tullaan ottamaan Kalliossa ja kuvauksiin osallistuu myös meidän rakkaat koirat. 


Suurinta päänvaivaa näyttää tuotavan yllättäen minun pukuni!! 
Olen löytänyt pari todella hyvää vaihtoehtoa, mutta molemmista löydän hyvät ja huonot puolet. Haluaisin löytää mekon mistä en löydä huonoja puolia!
Vielä en aio panikoida, ehdin kyllä löytää sen täydellisen mekon. Yritän saada mekon tilattua nyt alkuvuodesta. Visio on selkeä, se helpottaa. 
Sormukset aiomme teetättää ja nekin on jo suunniteltu. Minulle tulee kaksi sormusta, kihlasormukseni molemminpuolin. Terolle valikoitui hyvinkin miehekäs titaania ja valkokultaa oleva rouhean leveä sormus.

Kevään aikana  tilaamme ja lähetämme kutsut vieraillemme. Vielä pitäisi lyödä lukkoon että millaiset kutsut ovat ja mitä niihin kirjoitetaan. Vistaprint nimistä yritystä on kehuttu kovasti ja sieltä löytyikin kauniita vaihtoehtoja. Todennäköisesti päädymme tilaamaan kutsumme sieltä. Save the date -kortteja emme aio lähettää. En koe sen olevan tarpeellista kun kaikki vieraat tulevat pääkaupunkiseudulta ja iso osa vieraista tietää hääpäivämme jo nyt. 

Hääkukiksi meille tulee ainoastaan punaisia ruusuja. Ei muuta. En ole mikään maailman suurin kukkafani, mutta punaiset ruusut saavat minut aina hyvälle tuulelle. Ne on kauniita, arvokkaita ja ajattomia. Sopivat häihimme täydellisesti. Muita koristeluita meidän häihimme tulee aika vähän. Yksinkertainen ja minimalistinen koristelu on meidän makuun. 




Hieman olen naureskellut itselleni siinä että mulla on kolme erilaista wedding organizeria, jotka on ollut siis AIVAN PAKKO hankkia koska ne helpottaa häiden suunnittelua niin paljon. Organizer löytyy tästä taloudesta niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin. Eihän sitä tiedä vaikka sitä haluaisi hypätä kielikylpyyn ja kirjoittaa kaikki samat asiat kolmella eri kielellä.... No, yhteenkään niistä en ole kirjoittanut vielä sanaakaan! En millään kielellä. Ainoa mihin olen kirjoittanut kaiken häihimme liittyvän on omatekemäni ”Wedding stuff” -vihko. Jotenkin se on kuitenkin osoittautunut parhaimmaksi näistä plannereista.
Sinne olen leikellyt häälehdistä kaikkia kivoja ideoita, tehnyt suunnitelmat hääpuvuistamme, sormuksista ja toki listannut matkan varrelta hyviä vinkkejä juhlatiloista, catering-yrityksistä ym. 

Hääyöksi menemme hotelli Lilla Robertsiin. Se on jotenkin niin lämminhenkinen ja tunnelmallinen paikka. Heidän häähuonepaketti oli hyvinkin kattava. Myöhäinen huoneenluovutus (klo 16) sinetöi päätöksemme. 

Voih, niin villiä että nyt on jo meidän häävuosi ja aika tulee menemään aivan hurjaa vauhtia eteenpäin. Kohtahan sitä jo astellaan alttarille!
Onkos siellä ruudun toisella puolella tämän vuoden morsiamia tai sulhasia? Millä mallilla teillä on valmistelut? 💍




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti