maanantai 21. joulukuuta 2020

Tulossa erilainen joulu



Tänä vuonna meidän kaikkien joulu on koronan takia erilainen. Tai ainakin luulen että näin useimmilla on. Silti tuntuu että monet eivät ole valmiita luopumaan normaalista joulusta mistään hinnasta. Ei läheistensä eikä oman terveydenkään uhalla. Kaupat on kuin nyrkillä lyöty täyteen, turvavälit on kaukainen haave kassajonoissa ja moni toteuttaa joulusuunnitelmat kuten aina. Ei poikkeuksia, ei muutoksia. Onhan nyt joulu. En edes halua kuvitella minkälainen tungos on kauppojen kalatiskeillä aatonaattona. 

Ymmärrän että kaikki alkaa olemaan enemmän tai vähemmän puhki tähän koronaskeidaan, mutta miten ihmeessä me ei malteta taistella vielä hetkeä tätä pandemiaa vastaan. Rokotekin on jo olemassa. 


Me tehtiin Teron kanssa todella vaikea päätös ja tulimme siihen tulokseen että vietämme tämän vuoden joulun kotona, eikä lähdetä minnekään. Turvataksemme itsemme ja läheisemme. Meillä olisi jouluna kolme eri kyläpaikkaa joten mahdollinen tartuntaketju olisi jo älyttömän pitkä. Ajatellen että jokainen jonka pyhinä tapaisimme olisi viettänyt joulua jo useamman henkilön kanssa. Siellä me sitten kuljetaan kylästä kylään pidentämässä tätä ketjua. Kun kyläpaikkoja on niin monta, niin me ei uskalleta, eikä haluta uskaltaa riskeerata kaikkien läheistemme ja meidän terveyttä. 

Niin vaikealta kun tämä päätös tuntuukin, uskon sen olevan meille oikea. 


Lahjat ostettiin kaikki netistä, ettei tarvitse ihmisten seassa härvätä ja kierrellä. Sitäpaitsi se oli niin helppoa, että tulen varmasti tulevinakin jouluina toimimaan samoin! Isot propsit nettikauppojen helppoudelle, nopeudelle ja toimivuudelle. 

Jouluruoat kävin hakemassa yhtenä aamuna aikaisin, jolloin kaupassa oli asioimassa mun lisäksi ehkä viisi ihmistä.

Päätimme rakentaa joulun meidän pienelle perheelle niin perinteikkäästi kuin vain pystymme. Joulun laatikot, mädit, kinkut, kalkkunat ja muut herkut odottavat jo jääkaapissa. Pöytään katetaan juhlavammat astiat ja ruokajuomana toimii viini. 

Availemme lahjoja, kuuntelemme joululauluja ja nautimme tänä jouluna, (ensimmäistä kertaa ikinä) kiireettömyydestä. Fridan ensimmäinen joulu tulee olemaan erilainen kuin olimme kuvitelleet, mutta otamme tästä kaiken irti. Ehkä soitamme isovanhemmille videopuheluita. Niin voimme olla yhdessä, vaikkakin erillään.


Pidetään järki päässä tulevina pyhinä. Joulu ei ole peruttu, se on vain hieman erilainen tänä vuonna. 

Joka vuosi joulu tulee aina yhtä nopeasti ja yllättäen, eli ihan pian on jo 2021 joulu! Juhlitaan sitä sitten kahden joulun edestä!


Tunnelmallista ja turvallista joulua kaikille! 🎄




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti