sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Vitsi mikä niksi!




Kävin taannoin läpi kellarimme laatikoita. Siellä on hyvässä järjestyksessä muistoja meidän molempien elämien varrelta. Lapsuusajan piirrustuksia, koulukirjoja, pokaaleja jne.
Tutkiessani aarteitamme pyyhin välillä kyyneliä silmistäni ja välillä kikatin yksinäni hämärässä kellarissa. Rakastan muistoja. On ihanaa kun jokin esine vie sinut sekunnin murto-osassa ajassa vuosikymmeniä taaksepäin. Miten pelkästään koskemalla jotain vanhaa, itsellesi tärkeää esinettä, mieleen tulvii satoja muistoja? 

Toin muutamia näistä aarteista ylös kotiimme. Niiden mukana oli yksi ihana messinkinen kynttelikkö, jonka muistan olleen minulla pitkään. En kyllä yhtään muista mistä tämä ihanuus on kotoisin eikä edes äitini ei muistanut mistä se on matkaan mukaan tarttunut.  
Aika oli patinoinut kynttelikköä oikein kunnolla. Yritin rapsuttaa vihreää steariinia irti sen pinnasta, pesin kynttelikköä Fairylla mutten saanut sitä kummemmin kirkastumaan. Lyhyen googlettamisen jälkeen löysin vinkin että messingin saa kiillotettua niinkin simppelillä asialla kuin ketsupilla! Siis ketsupilla!
Voi olla että olen elänyt jossain pimennossa kun en ollut tästä kikasta tietoinen, mutta oppia ikä kaikki. Eli eikun Hello Heinz! 


Annoin ketsuppikerroksen vaikuttaa 1,5 tuntia kynttelikön pinnalla, jonka jälkeen pyyhin sen pois kevyesti paperilla hieroen. Ja siis vau!! Siitä tuli todella, todella kirkas! Tein vielä toisen käsittelyn niin että pursotin ketsuppia ”kynttiläkupit” täyteen ja annoin vaikuttaa vajaan tunnin. 
Olen usein hieman skeptinen näihin ”ruoka-aine onkin pesuaine” -ideoille, mutta nyt täytyy myöntää että olen niin tyytyväinen tähän kokeiluun! Aion ehdottomasti kokeilla samantyylisiä niksejä jatkossakin.
Tämä yksinkertaisen kaunis, vanha kynttelikkö saa kyllä aitiopaikan kodistamme! 


Tiesitkö sinä että ketsuppi toimii muuhunkin kuin ranskalaisten mausteeksi? 🍅
Mitä muita tämän tyyppisiä kikkoja olet kokeillut? 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti