keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Ihana, erilainen joulu



Niin kuin edellisessä postauksessa kerroin niin vietimme poikkeuksellisesti tämän vuoden jouluaaton kotonamme. Yleensä olemme viettäneet aattoa jommankumman vanhempien luona, mutta tänä vuonna kutsuimme äitini ja isäpuoleni meille viettämään joulua. 
Aamupäivällä kävimme Teron isän ja äitipuolen luona aamupuurolla ja vaihtamassa kuulumiset. Terolla on iso perhe ja kaikilla aina jouluna monia kyläpaikkoja. Siksi tämä aamupuurotraditio on mukava kun kaikki pääsevät paikalle samaan aikaan. 

Aamupuuron jälkeen menimme kotiin valmistelemaan ruokia ennen kirkkoon lähtöä.
Jouluhartauden jälkeen veimme kynttilät haudoille. Hautausmaa on kyllä jouluna niin kauniina, varsinkin nyt kun oli niin paljon lunta. 
Kirpeästä pakkasilmasta kirmasimme kotiin nauttimaan herkuista, viinistä ja toistemme seurasta. Olin hyvinkin tyytyväinen miten saimme joulutunnelman luotua kotiimme aika pienillä asioilla. Muutamia led-valoja ikkunoihin, kanelin tuoksuinen tuoksukynttilä ja joulukuusen virkaa toimitti lasipullossa olevat havut. Ihan ykkösjuttu joulutunnelman luomiseen oli Netflixistä löytyvä ”takkaohjelma”! Koko illan TV-ruudussa näkyi takkatuli. Vaikkakaan se ei lämmitä, niin sitä oli hauska katsoa ja se loi kyllä tunnelmaa! Taustalla soi koko illan joulumusiikki. 


Mun suosikkiherkku jouluna on kirjolohenmäti ja lanttulaatikko. Pärjäisin koko joulunpyhät vain niillä! 
Ruokaa meillä kyllä oli taas enemmän kuin tarpeeksi. Vieläkin jääkaappi pursuilee jouluruokia ja esimerkiksi juustot jäivät kokonaan syömättä. No, eiköhän ne tässä saada tuhottua. 
Joulupäivän vietimme isäni ja äitipuoleni luona herkuttelemassa. On ihanaa kun kaikilla on joulun kattaus vähän erilainen, vaikkakin samat perus elementit niissä toistuu. Isän luona paras jouluruoka on ehdottomasti kinkku ja kalkkuna, jotka ei kuulu äitini joulupöytään. 
Tapaninpäivänä kävimme vielä anoppilassa viettämässä hieman erilaista joulua.  Siellä oli jouluaattona syntynyt kuusi maailman suloisinta labradorinnoutajapentua, niin heillä oli joulunpyhät mennyt hieman erilaisissa tunnelmissa. En ole koskaan nähnyt noin pieniä, vuorokauden ikäisiä koiravauvoja! Teki mieli napata ne kaikki mukaan! 
Tähän kyläilyyn oli ihana päättää joulunpyhät. ❤️



Oli kyllä ihan superihanaa viettää aattoa kotona, ei sitä tiedäkään vaikka tästä tulisi meidän perheelle uusi traditio!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti