keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Ensimmäinen jouluaatto meidän kotona


Kaikki jotka meidät tuntevat tietävät että meidän joulunpyhät vietetään useassa kyläpaikassa. Kaikenkaikkiaan juhlimme joulua neljässä eri paikassa. Kun joulunpyhiä on kolme, on näiden kyläpaikkojen kanssa aikamoinen sumpliminen, että pääsemme nauttimaan joulusta kaikkien rakkaittemme kanssa. 
Kotonamme emme joulun aikaan yleensä käy kuin nukkumassa. Sitten taas matka jatkuu.
Jokaisessa kyläpaikassa on niin mukavaa ettei tekisi mieli lähteä pois, mutta samalla sitä toivoo että saisi olla jonkin pyhäpäivistä kotona.
Tänä vuonna päätimmekin ehdottaa äidilleni, isäpuolelleni ja siskolleni että mitäpä jos viettäisimme jouluaaton meillä kotona. Pääsisimme käymään Kallion kirkossa jouluhartaudessa, käppäilisimme Hietsun hautausmaalle viemään taivaassa joulua viettäville läheisille kynttilät ja sitten nauttisimme hyvästä ruoasta ja seurasta meidän pienessä kaupunkikodissa. He innostuivat ideasta! Sovimme että rakennamme joulun yhdessä nyyttärihengellä. Tämä helpottaa, koska en ole ikinä kokkaillut jouluruokia alusta loppuun, joten tällainen pienin askelin harjoittelu passaa enemmän kuin hyvin. Sitäpaitsi äitini tekemät joululaatikot ovat niiiiin herkullisia että joulu ei tuntuisi joululta ilman niitä!

Olen jo ihan innoissani miettinyt mitkä lautaset laitan pöytään, mihin kippoihin laitan mädit ja graavilohet ja etsinyt täydellistä joulupöytäliinaa. 
Pöytäliinan kohdalla taidan päätyä klassiseen valkoiseen, siten sitä tulee käytettyä muissakin juhlissa. Pöytään kattaan famoltani saadut Arabian Landscape lautaset, ne on niin kauniit! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! 

Niinkuin olen aiemmin kertonut, niin en yleensä koristele kotiamme jouluksi sen kummemmin, mutta tänä vuonna saatan keksiä jotain pientä joulutunnelman luomiseen. Ainakin mistelinoksa oli ihan pakko saada! Väitän kuitenkin että hyvä seura, hyvä ruoka ja kynttilät tekevät joulun. ❤️ 



Ihanaa ja rauhallista joulunaikaa teille kaikille! ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti