keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Sisko ja sen sisko (Alma ja Elma, Apina ja Gorilla, Pedro ja Pablo)

Minä olen yksi niistä onnekaista joilla on sisko. Siskoni on kolme vuotta minua vanhempi. Jo kun synnyin oli isosisko auttamassa vanhempiamme minun hoitamisessa. Hän hoivasi, paijaili ja puhui minulle söpöjä juttuja. Näin hän tekee edelleen, toki hieman erilailla. Hän on aina tukena, turvana ja apuna - mitä ikinä tarvitsenkaan.

Hän tuntee minut läpikotaisin ja lukee minua kuin avointa kirjaa. Tämä toimii molempiin suuntiin. Jo tekstiviestin kirjoitustyylistä pystymme havaitsemaan mikä on toisen fiilis.


Olemme aina olleet toisillemme super läheisiä. Teini-ikäisinä toki molemmilla oli omat kaveriporukat ja kuviot eikä vietetty niin paljoa aikaa yhdessä. Silloin kolmen vuoden ikäero tuntui suurelta. 
Aikuisuuden kynnyksellä tulimme taas erottamattomaksi duoksi ja olen varma että näin tulee olemaan aina.
Isosiskoni on aivan uskomaton tyyppi, hän osaa aina neuvoa ja ohjata minua. Aina kun tapaamme meillä on ihan huippukivaa! Kikatamme, käkätämme ja räkätämme. Jaetaan ilot ja surut. 


Moni sanoo että olemme hyvin samanlaisia, yhtä iloisia ja herskyviä persoonia. Totta, niin olemmekin. Kuitenkin monessa asiassa olemme todella erilaisia, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Siskoni on hoivaava, super energinen ja tuottelias sporttityttö. Minä sitten taas hieman haaveilevampi ja kova ääninen taiteilijatyyppi. Ehkä se tekeekin meistä niin loistavan kaksikon. 

Siskoni on empaattisin ja ymmärtäväisin ihminen jonka tiedän. Hän saa sateisenkin päivän tuntumaan aurinkoiselta, niin iloinen persoona hän on. 

Joskus ns. siskosaikaa on vaikea järjestää kun molemmilla on vuorotyöt ja omat menot, mutta aina silloin tällöin (mahdollisimman usein) järjestämme jonkun kivan siskosten laatuaika-päivän. Yleensä käymme silloin syömässä ja shoppailemassa. Tänään kuitenkin vietimme siskospäivän Tallinnassa. Ohjelmistossa oli juuri sitä samaa kuin muutenkin - syömistä ja kaupoilla pörräämistä. 


Tallinnaan on kiva reissata päiväksi, se on upea ja tunnelmallinen kaupunki, varsinkin näin joulun alla. Hullaannumme täysin aina niissä ihanissa pienissä putiikeissa joissa myydään erilaisia käsitöitä! Joka kerta on pakko hankkia sieltä jotain, itselle tai lahjaksi. 



Tämä päivä päätettiin pyhittää shoppailujen lisäksi myös rentoutumiselle. 
Laivalla söimme ihanan aamiaisen jotta olisi tarpeeksi energiaa pörrätä kaupoilla. Tallinnassa ihailimme kauniisti koristeltua kaupunkia ja imimme joulutunnelmaa ostoskeskuksien koristeista ja musiikista. 
Istuimme alas juomaan höyryävät glögit ja raportoimme kaikesta tärkeästä ja ei niin tärkeästä. (sana raportoiminen siksi että se kuulostaa paremmalta kuin "juoruaminen")



Joululahjojen hankinta oli agenda numero yksi, mutta pitihän sitä itselleenkin joululahja hankkia. 
Löysinkin ihanan pienen käsilaukun,   mustan ja monikäyttöisen. Yleensä haluan panostaa merkkiin ja laatuun laukuissa, mutta tämä ihanuus oli "merkitön" ja edullinen. Sen söpöyttä se ei kuitenkaan vähennä. 


Tällaisen intensiivisen shoppailupäivän jälkeen mieli on raukea ja onnellinen. Jalat tosin on melkein rakoilla. Nyt on hyvä painaa pää tyynyyn ja herätä huomenna virkeänä paketoimaan lahjoja. Niin ihanaa että joulu on pian täällä!
Suuri kiitos rakkaalle siskolleni tästäkin päivästä. Tämän naurun ja ilon voimalla jaksaa taas pitkään!

2 kommenttia: