tiistai 23. lokakuuta 2018

Miten meidän koti pukeutuu syksyyn?



Mä niin rakastan syksyä. Lehtien väriloistetta, matalalta paistavaa aurinkoa ja mikä parasta, kynttilöitä ja pimeitä iltoja! Päivän ykkösfiilis on se kun tulet töistä kotiin ja rivität kynttilöitä palamaan ympäri kotia. 
Mä olen antanut itselleni diagnoosin. Olen kynttiläholisti. Mä ostan ja poltan kynttilöitä ihan älyttömän paljon! Ja siis toki ympäri vuoden. Kaapeista löytyy toinen toistaan ihanempia ja herkullisen tuoksuisia kynttilöitä. Karkealla arviolla väittäisin että selviäisin helposti parin vuoden pimeyden pelkillä kynttilöillä mitä meiltä kotoolta löytyy. 
Olen asettanut itseni kynttilänostokieltoon, mutten vain pysty vastustamaan kiusausta kun syksyllä kauppojen hyllyt täyttyvät kauniista kynttilöistä. Mun on saatava ne kaikki, vähintäänkin puolet. Hauskintahan tässä on se, etten raaski kaikkia kynttilöitä polttaa. Parempihan on varastoida niitä kaappeihin. Muutenhan siinä saattaisi käydä niin että se on maailman viimeisin kaunis tuoksukynttilä, mitä en pysty enää ikinä korvaamaan millään! Nyt olen pikkuhiljaa onnistunut uskottelemaan itselleni että kauniita kynttilöitä on saatavilla oikeastaan aina. Joten nykyään uskallan sytyttää yli puoli vuotta sitten ostamani harvinaistakin harvinaisemman H&M kynttilän! Kunhan vain pääsen pian hankkimaan uuden vastaavan varastoon!! Koska kaikkiahan pitää olla tuplat. (Mä en just sanonut tota!)
Muuten en ole kummoinen syyssisustaja, oikeastaan en hirveästi vaihtele sisustustamme minkään vuodenaikojen myötä. 
Kylmien tullessa vaihdan kevyet vohvelikangas viltit lämpimämpiin villaisiin. Saatan ostaa hieman syksyisempiä kukkia, mutta mitään isompia elementtejä en vaihtele. Tänä syksynä olen ihastunut hopealanka nimiseen kukkaan. Se viihtyy parhaiten ulkona, mutta meidän kotona se on selvinnyt hyvin viileällä ikkunalaudalla. Se on yksinkertaisen kaunis, eikä kaipaa kovinkaan vaativaa hoitoa. Eli jopa minun hoidossa se säilyy kauniina pitkään.


Monet leikkivät eri verhoilla ja muilla tekstiileillä saaden kotiinsa vuodenaikoihin sopivia värejä. Meidän kotona neutraalit sävyt pysyvät läpi vuoden.
Myönnän kyllä salaa haaveilevani smaragdinvihreästä matosta makuuhuoneeseemme, mutten ole uskaltanut sellaista hankkia. Pelkään että kyllästyn siihen kevään tultua. Ehkä minunkin pitäisi opetella vuodenaikasisustajaksi... Kolikon kääntöpuolena on vain se etten halua hillota ylimääräisiä tavaroita kaappeihimme. Eli ehkä pidättäydyn näissä nykyisissä sävyissä ja jos vielä keväällä haaveilen vihreästä matosta, hankin sen. 
Lähempänä joulua kyllä lisään sisustukseemme ripauksen joulunpunaista, sitäkin hyvin hillitysti. 
Call me boring, mutta en innostu joulun väriloistosta ihan hirveästi. Tarvittavan joulufiiliksen saan kotiimme kynttilöillä ja joululauluilla. 
Yleensä jo Tapaninpäivänä siivoan kaikki jouluun liittyvät tavarat ja vien takaisin ullakolle.


Millainen syyssisustaja sinä olet? Muuttaako kotisi kokonaan sävyjään vai pysyykö kotisi samoissa sävyissä ympäri vuoden?





4 kommenttia:

  1. Mä kans rakastan ylikaiken syksyä ja nyt haikeudella katselen sen loppumista. Sais tulla äkkiä lunta, ettei olisi niin pimeää. Voisin myös nimetä itseni kynttiläholistiksi. Hullaannun kaikista ihanista tuoksukynttilöistä ja viehättävistä purkeista. Koko kotiin tulee ihanaa, rauhoittavaa tunnelmaa, kun kynttilät palavat. Kotisi näyttää todella kauniilta. Itsekin tulee vaihdeltua sohvatyynyjä yms. vuoden aikojen mukaan.

    https://duniatoropainen.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana et on muitakin syksyfaneja! 😍 Harmi että se kestää aina niin vähän aikaa!
      Toivotaan että saadaan pian lumi maahan, mutta mun puolesta ei tarvitsisi olla mitenkään ihan liian kylmä kuitenkaan. ☺️
      Oikeassa olet, maailman paras tunnelmanluoja on kynttilä! 😍
      Ihana blogi sinulla! 👌🏻

      Poista
  2. Tosi kiva postaus! Voin moneen kohtaan samaistua esimerkiksi kynttilöiden suurkulututtamiseen, sekä "tylsät" tekstiilimuutokset vuodenaikojen mukaan. Muutenkin mielenkiintoinen blogi, jään tutkailemaan lisää :)

    https://savyni.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Kynttilät on kyllä syksyn ykköjuttu kotona!
      Kiva jos jäät seurailemaan. Sun blogi on kans aivan ihana, jään kanssa tutkailemaan! Ihanaa syksyä. <3

      Poista