tiistai 28. elokuuta 2018

Impatience is my middle name



Noin kuukausi sitten lähdimme viikonlopuksi mökille. Tarkoituksena oli tehdä ei mitään, mutta yhden to do -asian halusin ruksia yli listaltani. Nimittäin pestä olohuoneemme maton. Hankin juuriharjan ja pullon mäntysuopaa ja toivoin lämmintä keliä että matto ehtisi kuivumaan auringossa viikonlopun aikana.  Ajattelin että viileä keli oli surin huolenaiheeni tässä matonpesuoperaatiossa, ennenkuin äitini kysyi että olenko varma että mattomma kestää vesipesua. Sellainen ajatus ei ollut käväissytkään mielessäni etteikö sitä voisi pestä vedellä! Kieltämättä tuli hieman tyhmä olo kun huomasin maton pesuohjeesta ettei juuriharjalla ja mäntysuovalla kannata tähän mattoon kajota. 



No kehiin siis vaihtoehto B. Viemme seuraavana päivänä maton Salon mattopesulaan, josta saisin sen siten kun äitini ja isäpuoleni menisivät mökille seuraavan kerran. Seuraava kerta tosin oli tästä hetkestä kuukauden päässä. 
Varamattoa meillä ei ollut, ja tällaisena kotihiirenä ajatus matottomuudesta kauhistutti. Viikon kärvistelyn jälkeen tartuin tuumasta toimeen ja avasin Elloksen nettisivut. 
Olen aina kahden mustan koiran mamina uskaltanut haaveilla valkoisesta/vaaleasta matosta. Kuitenkin aiemmin järki on voittanut, kun olen sieluni silmin nähnyt sen karvamäärän mitä vaalea matto itseensä imisi. Tämä järjen ääni oli tällä kertaa kovin hiljainen, joten päätin kokeilla onneni ja uskaltauduin tilaamaan valkoisen, monista blogeista tutun Tanger -maton. 
Malttamattomana tilasin maton Express -toimituksella. Vahvistusviesti lupasi maton olevan noudettavissa jo kahden päivän kuluttua. 
Meni päivä, meni toinen ja malttamattomuuteni oli koetuksella. Olinhan jo viikon verran ollut ilman mattoa! 
Ainoa helpotus oli pieni matto jonka laitoin sohvan eteen jotta pienempi koiramme pääsi helposti hyppäämään lempipaikalleen sohvalle. 
Kun mattoa ei näkynyt eikä kuulunut sovittuna päivänä, soitin Ellokselle. Sieltä kerrottiin että syystä tai toisesta tilaukseni oli laitettu matkaan normaalitoimituksella eikä maksamillani Express -toimituksella. Menisi vielä ainakin kolme päivää että saisin maton. 
Pettyneenä jäin taas odottamaan mattoa. 
Kun tilaukseni sitten oli noudettavissa neljä päivää myöhemmin, kiirehdin hakemaan sen. Kannoin sen kotiin ja levitin sen heti lattialle. 
Odotukseni todellakin palkittiin, tämä matto on nimitäin täydellinen meille! Pehmeä ja laadukkaan tuntuinen. 

Voi olla että pahimmilla kurakeleillä joudun vaihtamaan vanhan mattomme lattialle, tai voi olla että joskus menee hermot nyppiessäni mustia koirankarvoja kauniin valkoisesta matosta, mutta ainakin vielä tämä tuntuu hyvältä hankinnalta.


Malttamattomuus ei kyllä ole hyveeni ja yritänkin opetella malttaa jatkossa paremmin. Ehkä tämä olikin oppitunti nro 1. 
Ja kyllä, tämä kuulosti niin ”first world problemilta” ja sitä se olikin, en sitä lähde kieltämään. 
Nyt vanha mattomme pääsee puhtaana makuuhuoneeseemme ja siellä olevasta matosta tulee varamatto, seuraavia pesukertoja varten. 

Vinkkinä muuten kaikille että Elloksella on tällähetkellä matot 20% alennuksella. Express -toimitukseen en enää luottaisi, mutta mattoon olemme enemmän kuin tyytyväisiä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti