sunnuntai 18. syyskuuta 2016

USA, August 2016 Part One


En tiedä mistä aloittaisin. Aloittaisinko Ocean Cityn kauniista merimaisemasta, kuumasta auringosta ja rennosta fiiliksestä vai kertoisinko Washingtonin upeista monumenteista ja muista nähtävyyksistä? Kertoisinko teille Philadelphian Rocky-huumasta vai alottaisinko upeasta New Yorkista, sen sykkeestä, nähtävyyksistä ja vilinästä? Kertoisinko kuitenkin ensiksi kuinka Bruce Springsteenin keikalla oli niin mahtavaa, että onnistuin rytmiä lyödessä saamaan mustelman reiteeni? Voisin toki myös kertoa Atlantic Cityn outlet-putiikeista tai Cape Mayn ihanista pitsihuviloista.

Loogisinta lienee tarinoida siinä järjestyksessä, missä asiat koettiin ja parissa eri kirjoituksessa. 




Tätä oli odotettu jo reilu vuosi. Meidän juhlamatkaamme New Jerseyyn ja Manhattanille!
Juhlan aihe oli selkeä. Juhlimme sitä, että tänä vuonna tuli täyteen kokonaiset 20- vuotta siitä, kun asuimme New Jerseyn ihanassa Ocean Cityssä.
Reissu oli niin mahtava! Se ylitti kaikki odotukset. Nähtiin ja koettiin aivan hirmuisesti! 


Ensimmäiselle lomaviikolle olimme vuokranneet upean rantatalon New Jerseyn Ocean Citystä. Ocean City on kaunis pieni rantapaikka, missä voi ottaa iisisti ja nauttia rantaelämästä. Ocean Cityssä on asukkaita vain noin 10 000, mutta kesäkautena asukasluku kymmenkertaistuu. Suosittu lomanviettopaikka siis kyseessä. Ocean Cityssä vietimme aikaa rentoutuen, rannalla makoillen ja Boardwalkin pikkuputiikkeja kierrellen. Itse en ole mikään kova auringonottaja, mutta nautin lämmöstä ja uimisesta. Atlantin valtameri tarjosi ihanat aallot mihin oli kiva pulahtaa. 
Yksi mikä jäi ehdottomasti mieleen hauskana kokemuksena oli "länkkärikuvaukset", missä kävimme Ocean Cityn Boardwalkilla. Kuvaustilanteessa oli super hauskaa, vaikka hiki valuikin pitkin ohimoa kokoajan. Mielestäni kuvamme onnistui enemmän kuin hyvin!




Koska Ocean Citystä oli inhimillinen matka mm. Washingtoniin, päätimme yhtenä päivänä hypätä autoon ja käydä tutustumassa maan hallintoalueeseen. Voi että se oli vaikuttava. Olin käynyt siellä viimeksi 20 vuotta sitten, joten muistikuvat tästä paikasta olivat hieman hämärtyneet. En todellakaan muistanut kuinka suuret etäisyydet hallintoalueella ovat. Senaatti ei totta tosiaankaan ole ihan Lincoln-muistomerkin vieressä! 
White house lumosi kauneudellaan, Washington Monument oli jättimäinen ja Lincoln memorial oli ääri hulppea!Amerikkalaiset osaavat kyllä tehdä muistomerkeistään näyttäviä! En todellakaan muistanut että Lincoln-veistos olisi ollut niin suuri. Ja allas joka näyttäytyy mm Forrest Gump elokuvassa, ei ollutkaan ihan pikkuinen. Myös lukuisat sotien muistomerkit olivat pysäyttäviä ja koskettavia.
Olimme ajatelleet ängetä Washington-päiväreissulle myös Philadelphia-kierroksen, mutta tajusimme ettei se ole mitenkään päin mahdollista. Näissä paikoissa menee aikaa ja paljon!







Halusimme kuitenkin ehdottomasti nähdä myös muutaman paikan Philadelphiasta, joten yhtenä päivänä kurvasimme kuuluisien Rocky-portaiden ja patsaan luo ja niinkuin asiaan kuuluu, juoksimme portaat ylös samalla hyräillen Rocky-tunnaria! Emmekä tietenkään olleet ainoat. Portaiden yläpäässä sitten näyttävä tuuletus, tietysti! Sieltä sitten vielä kurkkaamaan upeasti säilynyt ja tärkeän historian omaavan Liberty Bell.






Philadelphiassa kävimme vain näissä paikoissa, koska halusimme ehdottomasti ajaa upeaan Atlantic Cityyn ja siellä sijaitseviin outlet-myymälöihin. Olin ennen reissuun lähtöä ajatellut ettei ensimmäisellä lomaviikolla mene varmasti hirveästi rahaa, kun asustelemme rennossa rantakylässä, missä ei niinkään ostettavaa ole. Juu, ei ehkä Ocean Cityssä, mutta Atlantic Cityssä kyllä riitti ostettavaa! Kauppoja ja ostettavaa oli niin paljon ettemme edes ehtineet jokaiseen putiikkiin mihin halusimme. Kämpille päästyämme nauroimme ostoskassien määrälle, mutta tuumasimme että tällä reissulla siellä on käytävä uudestaan! Sen teimmekin heti seuraavana päivänä, mutta hieman hillitymmin. Samalle illalle meillä oli pöytävaraus Atlantic Cityn Caesars Palacessa sijaitsevaan Gordon Ramsayn ravintolaan. Hell's Kitchen ohjelmasta tuttu Beef Wellington oli todellakin tilattava! Nam! En ole koskaan syönyt missään niin hyvää pihviä! Odotukset toki olivat korkealla, mutta ne kyllä ylitettiin ihan heittämällä. Jopa kasvissyöjä siskoni tilasi Wellingtonin. Nautimme alku-, pää- ja jälkiruoat ja olimme niin täynnä! Siitä olikin täydellistä mennä käppäilemään pitkin Atlantic Cityn Boardwalkia ja nauttia tunnelmasta. Rannalla oli bileet, livebändi soitti täysiä ja ihmiset juhlivat. Kasinoiden valot vilkkuivat ja kutsuivat astumaan sisään. Ihmisillä oli selkeästi kivaa! Myös meillä. Oli kuitenkin ihana palata kotoisaan rantataloon hiljaiseen ja nukkuvaan Ocean Cityyn ja painaa pää tyynyyn. 





Jersey Shorella on myös kaunis pieni paikka nimeltään Cape May. Pyörähdimme tässä kauniissa paikassa ihastelemassa ihania pitsihuviloita 1800-luvulta. Vanhanaikainen, tunnelmallinen ja kaunis pieni paikka. Siellä tuntui kuin aika olisi pysähtynyt. Kenelläkään ei ollut kiire minnekään. Eikä pitänytkään olla. 
Söimme Salt Water Taffy- nameja ja shoppailimme kävelykadun pienissä tunnelmallisissa kaupoissa. 









Ensimmäisen viikon lauantaina matkustimme Manhattanille, jossa koimme vaikka ja mitä! Siitä kirjoitan erillisen postauksen vielä. 


Tämän postauksen kirjoittamiseen on mennyt vähän pidempi hetki. Jet lag oli aikamoinen ja ensimmäiset kaksi viikkoa loman jälkeen on mennyt siitä tasoittumiseen ja arkeen totutteluun. Olen jopa tyytyväinen että tässä meni aikaa että sain kirjoitettua tänne jotain. Oli nimittäin upeaa palata takaisin Amerikka-tunnelmaan ja fiilistellä super onnistunutta matkaa! 

3 kommenttia:

  1. Ihana postaus ja ihania kuvia! Ikävä tulee aina tonne, kun joku kaveri siellä käy. Toivottavasti pääsen sinne itsekin pian :) Maltan tuskin odottaa tarinaa omenasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Carita! ❤️ Oli kyllä niin huimaa taas! Tuo maa on vienyt munkin sydämen aivan täysin! 😍 Toivottavasti sinäkin pääset sinne taas pian. 😘

      Poista
  2. Ihana postaus ja ihania kuvia! Ikävä tulee aina tonne, kun joku kaveri siellä käy. Toivottavasti pääsen sinne itsekin pian :) Maltan tuskin odottaa tarinaa omenasta ;)

    VastaaPoista