sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Varovaisia siellä auringossa, jookos?

Heti kun aurinko paistaa sekoaa koko suomen kansa, täysin ymmärrettävästi. Pimeä vuodenaika on vienyt voimat ja kaiken värin iholta. Nyt olisi mahdollista saada ehkä edes vahingossa vähän väriä pintaan.  Puistot täyttyy piknik- ja auringonottoporukoista ja nahkaa aletaan grillaamaan ruskeammaksi tai ainakin punaisemmiksi. Niin ihanaa kuin aurinko ja lämpö onkin, niin olen aina kovin huolissani siitä että muistaako ihmiset suojata ihonsa auringolta? Iho on hyvin herkillä kovassa auringossa, varsinkin näin alkukesästä. Päivittäin kohtaan työssäni asiakkaita jotka eivät käytä aurinkosuojaa koska pelkäävät ettei sitten rusketu ollenkaan. Kysehän ei ole siitä, vaan juuri päinvastoin. Aurinkosuojien tarkoitus on estää ihoa palamiselta. Suojaa käytettäessä saat varmasti tasaisemman ja pitkäkestoisemman rusketuksen kuin ilman suojaa. Korkea suojakerroin ei koskaan ole liikaa, Suomessakaan. 

Haluankin kertoa teille minun kesän suosikkituotteistani. Näillä tämä kalkkunanvärinen nainenkin onnistuu saamaan edes vähän päivetystä polttamatta itseään.


Yksi ihan ympärivuotisessa käytössä oleva suojakertoimellinen luottotuotteeni on Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense. Tässä tuotteessa suojakerroin on 50. Tuote on kevyt ja sopii hyvin meikin alle. Se ei tuki ihoa eikä tunnu raskaalta ja sen voi sekoittaa omaan kosteusvoiteeseen tai laittaa voiteen päälle.  Öljyttömän koostumuksen takia tämä ei ehkä ole paras tuote rannalle koska se ei hylji vettä ja hikeä, mutta ns. citysuojaksi ihan loistava. 


Vartalolla rakastan käyttää kevyitä tuotteita, jotka eivät tahri vaatteita, enkä joudu odottelemaan ikuisuutta niiden imeytymistä. Siksi aurinkosuoja jota käytän vartalolle on suihke. Tuote on Biotherm Spray Solaire Lacté spf 50. Tuotteessa on höyhenenkevyt koostumus joten sitä on helppo levittää ja lisäillä. Raikas tuoksu ja hyvä kosteuttavuus kruunaa tämän tuotteen. Tämä on oiva suoja myös biitsille! 



Aurinko kuivattaa ihoa aikalailla joten after sun- tuotteina tykkään käyttää ihan perus vartalovoiteita. Minulla on kaksi suosikkia joiden välillä vaihtelen. Toinen niistä on Klippoteketin kookoksen ja vaniljan tuoksuinen kevyt vartaloemulsio. Se imeytyy ihan sekunneissa ja jättää ihon silkinpehmeäksi. Kirsikkana kakun päällä on sen tuoksu, se tuoksuu ihan kesälomalta! 
Toinen after sun tuotteeni on Kiehl'sin Creme de Corps. Se kosteuttaa ja vahvistaa ihoa. Tuoksuttoman ja ravitsevan koostumuksen ansiosta tämä tuote ei tunnu inhottavalta levittää vaikka olisikin onnistunut nahkansa auringossa käräyttämään. Créme se Corps vartalovoidetta löytyy myynnissä myös näppäränä matkakokona, joten se on helppo ottaa vaikka viikonloppureissuun tai salikassiin mukaan. 
Pienenä lisähuomiona mainittakoon että Victoria's secretin mallit voitelevat ihonsa kuulemma tällä Kiehl's klassikolla aina ennen näytöksiään koska se saa ihon näyttämään niin hyvältä! Eli jään odottamaan että minullekin kasvaa siivet selkään! 








































Muistetaanhan olla varovaisia auringossa. Niin ihana kuin sen valo ja lämpö onkaan niin otetaan huomioon myös sen vaarat ja haitat. Aurinkoa voi palvoa, mutta muista tehdä se turvallisesti! Ihanaa ja aurinkoista kesää! 

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvä ja informatiivinen postaus! :) Mä pyrin itse käyttämään aina aurinkorasvaa, kun on tarve. Palan nimittäin tosi herkästi. :/

    http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit postauksesta! :) hienoa et muistat suojata ihosi! Suomalainen iho on usein superherkkä ja palaa helposti, siksi suojaaminen on todella tärkeää. Hauskaa ja turvallista juhannusta sinulle! :)

      Poista