sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Queen + Adam Lambert 3.6.2016 Kaisaniemi, Helsinki

24.marraskuuta 1991 tullaan muistamaan yhtenä rock-historian synkimpänä päivänä. Se on päivä jota moni ei unohda koskaan. Yksi maailman suurimmista tähdistä nukkui pois. Freddie Mercury, maailman tunnetuimman yhtyeen Queenin keulakuva, sanoittaja, laulaja ja pianisti. 
Moni ajatteli Queen-tarinan päättyvän tähän. Eihän kukaan voisi korvata Freddieä? Ei kukaan pystyisi tai edes uskaltaisi yrittää täyttää hänen saappaitaan. Eihän? 

Paul Rodgers yritti täyttää niitä saappaita hetken, mutta ei ehkä niin loistavalla menestyksellä. 
Vuonna 2012 mikkiin tarttui American Idolsista tutuksi tullut Adam Lambert. Neljä vuotta myöhemmin tämä kokoonpano saapui Suomeen, Helsingin Kaisaniemeen. 
Se oli päivä jota olimme odottaneet koko ikämme. Lavalle astelisi Queen, yksi maailman parhaimmista yhtyeistä Adam Lambert solistinaan ja me pääsimme todistamaan tätä upeutta. Alkuperäisestä kokoonpanosta oli paikalla ainoastaan kaksi jäsentä (periaatteessa kolme, jos lasketaan mukaan Brian Mayn Red Special kitara), mutta sekin oli kaksi enemmän mitä olin ikinä edes uskaltanut haaveilla Queen yhtyeestä näkeväni. 
Jännitin etukäteen miten Adam Lambert suoriutuu Freddien tehtävästä. En usko että kukaan pystyy koskaan korvaamaan Freddieä kokonaan, mutta Adam Lambert suoriutui tehtävästä kiitettävästi. Vaikka tiesin että Lambert on todella lahjakas laulaja, ylitti hän silti odotukseni. Häneltä löytyi samaa karismaa ja riikinkukkomaisuutta kuin Mercurylla ja hän otti lavan haltuunsa ja lauloi klassikkokappaleita taitavasti Freddie Mercurya, Queenia ja faneja kunnioittaen.



Kappale toisensa jälkeen vakuutuin enemmän ja enemmän siitä että Queen tulee aina olemaan maailman parhaimmistoa. Queen on yhtyeenä monella tavalla muista poikkeava. Kaikki tietää mikä on Queen! Rohkenen väittää että millään muulla yhtyeellä ei ole, eikä ehkä tule ikinä olemaan yhtä paljon hittibiisejä kuin heillä on. 
Queenillä riittäisi megahittejä niin että he voisivat pitää koko päivän konsertin ilman pelkoa siitä että hitit loppuvat kesken. Mietitäänpä hetki. Olet Queen fani tai et niin olen varma että pystyt heittämällä nimeämään edes kaksi Queen hittiä. Eikö? Mieleesi saattoi juolahtaa Bohemian Rhapsody, We Are The Champions ja ehkä myös We Will Rock You. Nämä ovat yksiä maailman tunnetuimmista rock-ralleista. Perjantainen konsertti oli näiden superhittien ilotulitusta lähes kahden tunnin ajan! Aivan mieletöntä! Kukaan ei voi ikinä kopioida sitä mitä Queenillä on. Kukaan ei voi tehdä sitä paremmin kuin Queen. Tätä yhtyettä on vaikea kategorisoida, hehän ovat itse ihan oma kategoriansa. Ei tämä ole pelkkää rockia, poppia tai glam rockia - tämä on Queeniä!



Perjantaisen keikan ehdoton kohokohta oli se kun Brian May tuli lavalle akustisen kitaransa kanssa ja lauloi Love Of My Life- kappaleen yhdessä yleisön kanssa. Kaunista, liikuttavaa ja taidokasta. Olen varma että Freddie oli hengessä mukana ja lauleskeli kanssamme pilvenreunalla kruunu päässään. Uskon myös että hän on tyytyväinen että joku niin lahjakas kuin Adam Lambert on mukana jatkamassa Queen- tarinaa. 

Kuulemani ja näkemäni perusteella voi sanoa että jos Freddien saappaat on kokoa 45 niin Adamin saapikkaat on oltava ainakin kokoa 43!


4 kommenttia:

  1. Oli kyllä ihan mahtava keikka! ♥︎ | http://roosahiltunen.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtava! Hienoa että sinäkin pääsit kokemaan sen! ☺️

      Poista
  2. Me ei oltu mukana, mutta muistuipa mieleeni lukioajat ja 1970-luvun puoliväli, jolloin Queen rynnisti suomalaisten tietoisuuteen! Yksi maailman parhaimmista bändeistä. Absolutely!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau! Se olisi ollut mahtava olla elämässä ja kokemassa! Nähdä heidän uransa alkutaipaleesta lähtien! ☺️Ajatella että Queen on käynyt täällä vuonna -74 (?) ennen läpimurtoaan ja esiintynyt Kulttuuritalolla joka ei ollut edes loppuunmyyty.
      Ei mennyt siitä kauaa kuin Queen oli jokaisen tietoudessa!
      Upea, upea yhtye!

      Poista